Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dilluns, 25 de novembre del 2013

LA GOAC I LA ACO DAVANT EL 25N - DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

NO MÉS VIOLÈNCIA A LES DONES
 Si una dona pateix violència la patim totes


És violència

El menyspreu, L'insult i el crit.
Els cops.
L’assetjament sexual a casa , al carrer o a la feina.
La violació a casa, al carrer i com a arma de guerra.
Posar traves a la promoció personal.
Haver de demostrar més mèrits i capacitats per assumir llocs de treball, llocs de responsabilitat professional o política.
Haver d’abandonar els propis  fills per mantenir-los tot cuidant els dels altres en altres països.
Cobrar menys.
Haver d’assumir la majoria de tasques de cura de persones vulnerables i de la llar sense rebre reconeixement polític ni econòmic.
Veure reduïts els servies i recursos per les persones que requereixen especial atenció.
Aprovar lleis que criminalitzen la decisió vers la pròpia maternitat.
Estar vetada per assumir càrrecs i funcions pel fet de ser dona.


Aquest 25 de Novembre tornem a recordar les 62 dones mortes aquest any per les seves parelles i ex-parelles sentimentals a l’estat espanyol i posem de manifest que s’han presentat més de 100.000 denúncies per agressió, segons els expertes moltes menys que les agressions reals.

Però les agressions a la llar son la punta de d’iceberg de tot un comportament social impregnat de violència de gènere que patim les dones arreu del món.

Vivim en un sistema patriarcal que considera els homes superiors, més racionals, més pràctics, més independents, més emprenedors i en definitiva més capacitats per governar la llar, les empreses, les escoles, les esglésies, els partits polítics, les institucions públiques.

A l’hora vivim en un sistema capitalista que considera els beneficis materials i econòmics com el criteri més important per organitzar la vida i no té en compte que la activitat humana fonamental és sostenir la vida i que retallar despeses i serveis per enriquir-se suposa sovint una sobrecarrega  insostenible per les dones.

Les dones cristianes i obreres, creiem que els valors de l’evangeli son la font per viure una vida digna, que mereix la pena ser viscuda. Des d’aquest valors destaquem que les dones som iguals als homes en drets i dignitat.

Cal treballar per un canvi de mentalitats per tal que el respecte, l’amor i la llibertat siguin la base de la convivència i la dignitat de  la persona sigui el valor fonamental.

Cal continuar exigint a les administracions els mitjans adients per acabar amb la violència i la discriminació vers les dones.

Cal que l’Església reconegui definitivament la paritat entre home i dona  ja que Déu ens va crear, dona i home, a la seva imatge i semblança.


Les dones creiem en nosaltres mateixes i hem iniciat col·lectivament un camí sense retorn cap a la plena realització!!!

Germanor Obrera d’Acció Catòlica
Acció Catòlica Obrera

                                                                            25 de novembre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada