Com a treballadores i treballadors cristians afirmem la dignitat inalienable de les persones i de la classe obrera de tot el món. En aquest camí de recerca de propostes i solucions dignes de la condició humana, volem estendre la mà a tothom des de la nostra opció pels empobrits. Ho volem fer amb la responsabilitat i l’esperança que troben el fonament en Déu i en les persones, dues causes que no es poden separar mai per a qui seguim a Jesucrist.

dijous, 12 de gener del 2017

COMUNICAT - DESPRÉS DLE DEJUNI PER UNA "CATALUNYA SENSE POBRES" I PER LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA, JA!"


El dejuni de 14 persones durant els dies 18, 19 i 20 de desembre, al campament instal·lat a la plaça de Sant Jaume, per l'aprovació de la proposta de llei de la Renda Garantida de Ciutadania i avançar cap a una Catalunya sense pobresa, ha aconseguit divulgar els seus principals missatges entre la ciutadania solidària de Catalunya a través d'un ampli ressò mediàtic, tant entre les xarxes socials com entre els mitjans de comunicació tradicionals.
Aquesta acció, juntament amb la manifestació en confluència amb altres moviments socials el 20 de desembre fins a les portes del Parlament, ha servit per situar en el debat pressupostari la necessitat d'incloure una partida per aplicar la Renda Garantida de Ciutadania en 2017, i posar en qüestió la pretensió del Govern de qualificar dit pressupost com "social", quan no inclou una partida per implementar el 2017 un dret social que empara a tota la ciutadania de Catalunya, particularment la seva població més vulnerable.
El dejuni ha transcorregut en un ambient de fraternitat i solidaritat popular, i ha rebut el suport de nombroses persones i representants d'entitats socials, cíviques i polítiques, dels ajuntaments i grups parlamentaris.
El programa d'activitats es va iniciar amb la lectura i presentació davant els mitjans de comunicació de la primera carta adreçada al Molt Honorable President de la Generalitat Sr. Carles Puigdemont. A continuació, s'ha desenvolupat com estava previst, amb les adaptacions necessàries davant el mal temps dels últims dies. L'actuació dels diversos artistes, cantants, poetesses, actrius i actors han aportat moments de felicitat, alegria i fraternitat durant el dejuni.
Les visites de les persones activistes de la PAH ens han deixat moments inoblidables.
Després d'aixecar el dejuni amb les "pomes de la glòria" i llegir la Marea de Pensionista seu manifest s'ha sortit en manifestació cap al Parlament, i davant la seva entrada principal s'ha donat lectura a la Carta adreçada als diputats i les diputades.
Expressem el nostre agraïment a totes les persones que han realitzat el dejuni, organitzacions i entitats que han col·laborat amb l'acció, han participat en els diversos actes organitzats i ens han expressat la seva solidaritat.
Amb el seu suport i l'àmplia unitat assolida continuarem realitzant les activitats necessàries perquè es faci realitat la Renda Garantida de Ciutadania. Es pot fer ara!
Barcelona 21 de desembre 2016


Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada